Nadívané hovězí medailonky se sýrovou omáčkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 4 ks
Cibule 1 ks
Hovězí libové 4 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Čedar 175 g
Sýr Eidam cihla 45% 115 g
Tequila silver 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tučný sýr vložíme do pánve se silným dnem a mícháme, dokud se neroztaví. Přidáme pečenou, oloupanou a semen zbavenou čili papričku, nakrájenou na kratší proužky. Přilijeme tequilu a vymícháme hladkou omáčku. Udržujeme ji teplou.
  2. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, smažíme asi 5 minut. Zasypeme oreganem a mícháme, dokud cibule nezhnědne. Sejmeme z ohně a přidáme strouhaný čedar, mícháme, dokud se nerozpustí.
  3. Hovězí steaky asi 2,5 cm silné podélně rozkrojíme, ale ne úplně, aby se daly rozevřít. Osolíme a opepříme.
  4. Čtvrtinu náplně ze sýra a cibule položíme na jednu polovinu steaku a přehneme přes něj druhou. Steaky vložíme do zapékací nádoby a grilujeme 3-5 minut z každé strany. Podáváme na horkých talířích se zeleninou, přelité sýrovou omáčkou.