Nadívané hovězí medailonky se sýrovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí libové |
4 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Čedar |
175 g |
Sýr Eidam cihla 45% |
115 g |
Tequila silver |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tučný sýr vložíme do pánve se silným dnem a mícháme, dokud se neroztaví. Přidáme pečenou, oloupanou a semen zbavenou čili papričku, nakrájenou na kratší proužky. Přilijeme tequilu a vymícháme hladkou omáčku. Udržujeme ji teplou.
- Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, smažíme asi 5 minut. Zasypeme oreganem a mícháme, dokud cibule nezhnědne. Sejmeme z ohně a přidáme strouhaný čedar, mícháme, dokud se nerozpustí.
- Hovězí steaky asi 2,5 cm silné podélně rozkrojíme, ale ne úplně, aby se daly rozevřít. Osolíme a opepříme.
- Čtvrtinu náplně ze sýra a cibule položíme na jednu polovinu steaku a přehneme přes něj druhou. Steaky vložíme do zapékací nádoby a grilujeme 3-5 minut z každé strany. Podáváme na horkých talířích se zeleninou, přelité sýrovou omáčkou.