Ceviche
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Krevety tygří - loupané |
200 g |
Limetka |
7 ks |
Mušle slávky |
200 g |
Oregano sušené |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
3 ks |
Sépie |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Syrové krevety a slávky oloupeme, sépie očistíme a nakrájíme na kousky. Vše vložíme do nekovové nádoby a zalijeme šťávou z limetek tak, aby bylo všechno maso ponořené. Zakryjeme a necháme 8 hodin nebo přes noc v lednici.
- Odleželé plody moře necháme okapat, vysušíme papírovou utěrkou a dáme do mísy.
- Rajčata překrojíme, vymačkáme semena a dužinu nakrájíme na kostky. Cibuli rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na tenké plátky. Avokádo podélně rozkrojíme, odstraníme pecku, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky 1 cm široké.
- Vše smícháme, přidáme plody moře, oregano, koření, dle chuti limetkovou šťávu a podáváme s křupavou žemlí. Můžeme posypat čerstvým oreganem.