Ceviche

Ingredience


Avokádo 1 ks
Cibule 1 ks
Krevety tygří - loupané 200 g
Limetka 7 ks
Mušle slávky 200 g
Oregano sušené 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 3 ks
Sépie 200 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Syrové krevety a slávky oloupeme, sépie očistíme a nakrájíme na kousky. Vše vložíme do nekovové nádoby a zalijeme šťávou z limetek tak, aby bylo všechno maso ponořené. Zakryjeme a necháme 8 hodin nebo přes noc v lednici.
  2. Odleželé plody moře necháme okapat, vysušíme papírovou utěrkou a dáme do mísy.
  3. Rajčata překrojíme, vymačkáme semena a dužinu nakrájíme na kostky. Cibuli rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na tenké plátky. Avokádo podélně rozkrojíme, odstraníme pecku, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky 1 cm široké.
  4. Vše smícháme, přidáme plody moře, oregano, koření, dle chuti limetkovou šťávu a podáváme s křupavou žemlí. Můžeme posypat čerstvým oreganem.