Chňápal s koriandrem a mandlemi
Ingredience
Filé rybí |
4 ks |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Limetka |
1 ks |
Mandle |
75 g |
Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku smícháme se solí a pepřem, rybí filé osušíme a obalíme v kořeněné mouce.
- Máslo i olej zahřejeme v pánvi, přidáme plátky ryby a smažíme 2 minuty z jedné strany a 2 z druhé strany dozlatova. Osmaženou rybu přeneseme do mísy a necháme v nahřáté troubě, aby nevychladla.
- K výpeku přidáme mandlové lupínky a opražíme je dozlatova. Přidáme nastrouhanou kůru z limetky, šťávu a koriandr, dobře promícháme. Nalijeme na teplou rybu.
- Podáváme s teplými tortillami z pšeničné mouky.