Chňápal s koriandrem a mandlemi

Ingredience


Filé rybí 4 ks
Koriandr čerstvý 1 ks
Limetka 1 ks
Mandle 75 g
Máslo čerstvé 6 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 75 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku smícháme se solí a pepřem, rybí filé osušíme a obalíme v kořeněné mouce.
  2. Máslo i olej zahřejeme v pánvi, přidáme plátky ryby a smažíme 2 minuty z jedné strany a 2 z druhé strany dozlatova. Osmaženou rybu přeneseme do mísy a necháme v nahřáté troubě, aby nevychladla.
  3. K výpeku přidáme mandlové lupínky a opražíme je dozlatova. Přidáme nastrouhanou kůru z limetky, šťávu a koriandr, dobře promícháme. Nalijeme na teplou rybu.
  4. Podáváme s teplými tortillami z pšeničné mouky.