Chňápal na způsob veracruz
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Hřebíček |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový |
120 ml |
Olivy nakládané |
150 g |
Paprika sterilovaná |
75 g |
Rajčata |
8 ks |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Česnek |
4 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Limetka |
2 ks |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Parmice |
600 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu opláchneme, osušíme a vložíme do pekáče. V misce smícháme limetkovou šťávu, drcený česnek, oregano a sůl. Směsí polijeme rybu. Troubu předehřejeme na 180° C, vložíme rybu a pečeme 30 minut.
- V hrnci zahřejeme olej, přidáme bobkový list, plátky česneku a proužky čerstvé čili papričky jalapeňo bez semen. Smažíme 3-4 minuty na mírném ohni. Přidáme plátky cibule a smažíme ještě 3-4 minuty, až je cibule měkká.
- Rajčata naspodu nařízneme do kříže, vložíme do mísy a zalijeme horkou vodou. Po 3 minutách je přendáme do mísy se studenou vodou, osušíme a oloupeme. Rozřízneme napůl, vyjmeme semena, dužinu nakrájíme najemno a přidáme k cibulové směsi. Smažíme 3-4 minuty, až rajčata začnou měknout.
- Do omáčky přidáme pikantní nakládané čili papričky jalapeňos nakrájené na proužky, cukr, hřebíček a skořici. Vaříme 10 minut, často mícháme, pak do omáčky přidáme zelené olivy plněné papričkou.
- Na každou rybu nalijeme trochu omáčky, ozdobíme kapary a podáváme s plátky citrónu. Jako příloha se hodí rýže.