Polévka cibulová
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Cibule |
250 g |
Cibule - nať |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Cibuli na proužky nakrájenou podusíme na tuku. Přisypeme hladkou mouku a společně osmahneme. Přilijeme zhruba 0,5 l vody, mírně osolíme a povaříme cca 15 min.
- Zvlášť uvaříme v osolené vodě na kostky nakrájené brambory a po změknutí vše přilijeme k polévce.
- Ke konci polévku přikyselíme, přisladíme a přidáme nasekanou petrželovou nebo cibulovou nať.