Polévka cibulová

Polévka cibulová - obrázek

Ingredience


Brambory 3 ks
Cibule 250 g
Cibule - nať 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 špetka
Tuk 1 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli na proužky nakrájenou podusíme na tuku. Přisypeme hladkou mouku a společně osmahneme. Přilijeme zhruba 0,5 l vody, mírně osolíme a povaříme cca 15 min.
  2. Zvlášť uvaříme v osolené vodě na kostky nakrájené brambory a po změknutí vše přilijeme k polévce.
  3. Ke konci polévku přikyselíme, přisladíme a přidáme nasekanou petrželovou nebo cibulovou nať.