Smažená treska s limetou
Ingredience
Limetka |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 g |
Olej slunečnicový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Treska aljašská |
600 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku smícháme s česnekovou solí a pepřem. Filé z tresky obalíme v kořeněné mouce a smažíme ve velmi rozpáleném oleji 3-4 minuty.
- Vyjmeme a dáme vykapat na papírový ubrousek.
- Přendáme na nahřátou servírovací mísu, na každou porci ryby vymačkáme půl limetky a posypeme sekanou petrželí.