Bramborová pánev
Ingredience
Brambory |
700 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
2 ks |
Slanina vepřová |
300 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut, slijeme je a necháme okapat. Druhý den brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Slaninu nakrájíme na proužky, pórek omyjeme, zelenou část odstraníme a bílou nakrájíme na kolečka.
- Na pánvi na 2 lžících rozpáleného oleje osmahneme slaninu, necháme zesklovatět pórek a potom obojí vyjmeme z pánve.
- Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky. Zbylý olej přidáme do tuku v pánvi a brambory na něm opečeme dozlatova. Přidáme houby a podusíme. Vložíme zbylé suroviny, okořeníme a posypeme nasekanou petrželkou.
- Pokrm podáváme na pánvi.