Salát z červeného zelí se sýrem

Ingredience


Hořčice 1 polévková lžíce
Kompot višňový 720 g
Olej salátový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát Polníček 250 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 200 g
Zelí hlávkové červené 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté zelí najemno nakrouháme. Polníček omyjeme a necháme okapat.
  2. Višně slijeme a šťávu zachytíme. Smícháme je se zelím. Sýr nakrájíme na jemné nudličky.
  3. Prošleháme olej s hořčicí a polovinou višňové šťávy, osolíme a opepříme. Salát pokapeme zálivkou, přikryjeme fólií a necháme asi 20 minut rozležet.
  4. Nakonec vmícháme polníček a salát posypeme sýrem.