Salát z červeného zelí se sýrem
Ingredience
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kompot višňový |
720 g |
Olej salátový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát Polníček |
250 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Zelí hlávkové červené |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné a omyté zelí najemno nakrouháme. Polníček omyjeme a necháme okapat.
- Višně slijeme a šťávu zachytíme. Smícháme je se zelím. Sýr nakrájíme na jemné nudličky.
- Prošleháme olej s hořčicí a polovinou višňové šťávy, osolíme a opepříme. Salát pokapeme zálivkou, přikryjeme fólií a necháme asi 20 minut rozležet.
- Nakonec vmícháme polníček a salát posypeme sýrem.