Jehněčí saté

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Hořčice 2 polévková lžíce
Hřebíček mletý 1 špetka
Jehněčí kýta 1 kg
Kmín drcený 1 špetka
Marmeláda brusinková 4 polévková lžíce
Marmeláda rybízová 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Nové koření mleté 1 špetka
Pepř 4 barev 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Víno portské 250 ml
Vývar drůbeží 250 ml
Zázvor celý 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, naporcujeme na čtyři cm široké plátky. Plátky propíchneme bambusovými špízy a okořeníme. Špízy smažíme na rozpáleném másle asi 5 minut.
  2. Brusinkovou omáčku smícháme s portským a vývarem. Vmícháme rybízovou marmeládu, citronovou šťávu, hořčici, nastrouhanou kůru. Okořeníme nastrouhaným zázvorem, solí a pepřem. Vše řádně promícháme a necháme deset minut povařit.
  3. Mouku smícháme s vodou, omáčku zahustíme a povaříme.
  4. Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.