Jehněčí saté
Ingredience
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Jehněčí kýta |
1 kg |
Kmín drcený |
1 špetka |
Marmeláda brusinková |
4 polévková lžíce |
Marmeláda rybízová |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Nové koření mleté |
1 špetka |
Pepř 4 barev |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Víno portské |
250 ml |
Vývar drůbeží |
250 ml |
Zázvor celý |
15 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, naporcujeme na čtyři cm široké plátky. Plátky propíchneme bambusovými špízy a okořeníme. Špízy smažíme na rozpáleném másle asi 5 minut.
- Brusinkovou omáčku smícháme s portským a vývarem. Vmícháme rybízovou marmeládu, citronovou šťávu, hořčici, nastrouhanou kůru. Okořeníme nastrouhaným zázvorem, solí a pepřem. Vše řádně promícháme a necháme deset minut povařit.
- Mouku smícháme s vodou, omáčku zahustíme a povaříme.
- Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.