Krevety s mandlovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Créme fraiche |
175 ml |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
900 g |
Limetka |
1 ks |
Mandle mleté |
130 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
8 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
120 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V pánvi rozpálíme olej a osmažíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme spařená, oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a čili papričku bez semen nakrájenou na hrubo. Vmícháme kmín a vaříme 10 minut, občas promícháme.
- Směs vlijeme do mixéru, přilijeme vývar a umixujeme dohladka. Směs vrátíme do hrnce, přidáme mleté mandle, créme fraiche a promícháme, až se směs zcela spojí.
- Z limetky vymačkáme šťávu a přidáme do omáčky, osolíme dle chuti a přivedeme k varu.
- Přidáme vařené, oloupané krevety a prohřejeme.