Krevety s mandlovou omáčkou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Créme fraiche 175 ml
Kmín drcený 1 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 900 g
Limetka 1 ks
Mandle mleté 130 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Rajčata 8 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 120 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi rozpálíme olej a osmažíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme spařená, oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a čili papričku bez semen nakrájenou na hrubo. Vmícháme kmín a vaříme 10 minut, občas promícháme.
  2. Směs vlijeme do mixéru, přilijeme vývar a umixujeme dohladka. Směs vrátíme do hrnce, přidáme mleté mandle, créme fraiche a promícháme, až se směs zcela spojí.
  3. Z limetky vymačkáme šťávu a přidáme do omáčky, osolíme dle chuti a přivedeme k varu.
  4. Přidáme vařené, oloupané krevety a prohřejeme.