Nudle s masovými kuličkami a mátovou omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Maso mleté - mix |
500 g |
Máta |
2 hrst |
Nudle široké |
300 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
Vývar zeleninový |
125 ml |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Široké nudle (papardelle) uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
- Větší část omyté máty jemně nasekáme a vmícháme do mletého masa spolu se solí, pepřem a vejcem. Z hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama malé kuličky, opečeme je v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran a odložíme stranou.
- Do pánve vlijeme zakysanou smetanu, citronovou šťávu a vývar. Vše zahřejeme, vmícháme zbylé lístky máty a omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Vložíme masové kuličky a jen prohřejeme.
- Mátovou omáčku promícháme s nudlemi a upravíme s kuličkami na talíře.
- Ihned podáváme.