Nudle s masovými kuličkami a mátovou omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Maso mleté - mix 500 g
Máta 2 hrst
Nudle široké 300 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
Vývar zeleninový 125 ml
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Široké nudle (papardelle) uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
  2. Větší část omyté máty jemně nasekáme a vmícháme do mletého masa spolu se solí, pepřem a vejcem. Z hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama malé kuličky, opečeme je v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran a odložíme stranou.
  3. Do pánve vlijeme zakysanou smetanu, citronovou šťávu a vývar. Vše zahřejeme, vmícháme zbylé lístky máty a omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Vložíme masové kuličky a jen prohřejeme.
  4. Mátovou omáčku promícháme s nudlemi a upravíme s kuličkami na talíře.
  5. Ihned podáváme.