Mleté maso v zeleninové pánvi

Ingredience


Cibule 1 ks
Jíška instantní 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 250 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř 4 barev 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Tvaroh jemný 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 400 g
Zakysaná smetana 150 g
Zelí hlávkové bílé 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso propracujeme s oloupanou, nasekanou cibulí, tvarohem, vejcem a mletou paprikou. Směs osolíme, opepříme a vytvarujeme z ní malé kuličky. Opékáme je po všech stranách na rozehřátém oleji asi 10 minut a vyjmeme.
  2. Do pánve s olejem vložíme oloupanou, na plátky nakrájenou mrkev a omyté zelí nakrájené na nudličky. Podlijeme 125ml vody a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Přidáme zakysanou smetanu, vmícháme jíšku a vše povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme masové kuličky a jen prohřejeme.
  3. Pokrm podáváme posypaný kuličkami barevného pepře.