Mleté maso v zeleninové pánvi
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Jíška instantní |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
250 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř 4 barev |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tvaroh jemný |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
400 g |
Zakysaná smetana |
150 g |
Zelí hlávkové bílé |
600 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso propracujeme s oloupanou, nasekanou cibulí, tvarohem, vejcem a mletou paprikou. Směs osolíme, opepříme a vytvarujeme z ní malé kuličky. Opékáme je po všech stranách na rozehřátém oleji asi 10 minut a vyjmeme.
- Do pánve s olejem vložíme oloupanou, na plátky nakrájenou mrkev a omyté zelí nakrájené na nudličky. Podlijeme 125ml vody a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Přidáme zakysanou smetanu, vmícháme jíšku a vše povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme masové kuličky a jen prohřejeme.
- Pokrm podáváme posypaný kuličkami barevného pepře.