Jehněčí knedlíčky s jogurtovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Jehněčí kýta |
600 g |
Jogurt bílý |
400 ml |
Máta |
1 hrst |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Solamyl |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a očištěné maso umeleme spolu s oloupaným česnekem a směs osolíme a opepříme. Navlhčenýma rukama vytvarujeme malé kuličky a potřeme je olejem. V pánvi na troše oleje opečeme masové kuličky po všech stranách dozlatova a dokřupava.
- V jogurtu rozmícháme solamyl a za stálého míchání povaříme na pánvi. Mírně osolíme.
- Kuličky upravíme na nahřáté talíře, přelijeme jogurtovou omáčkou a posypeme nasekanou mátou.
- Podáváme s rajčatovým salátem.