Jehněčí knedlíčky s jogurtovou omáčkou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Jehněčí kýta 600 g
Jogurt bílý 400 ml
Máta 1 hrst
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Solamyl 2 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a očištěné maso umeleme spolu s oloupaným česnekem a směs osolíme a opepříme. Navlhčenýma rukama vytvarujeme malé kuličky a potřeme je olejem. V pánvi na troše oleje opečeme masové kuličky po všech stranách dozlatova a dokřupava.
  2. V jogurtu rozmícháme solamyl a za stálého míchání povaříme na pánvi. Mírně osolíme.
  3. Kuličky upravíme na nahřáté talíře, přelijeme jogurtovou omáčkou a posypeme nasekanou mátou.
  4. Podáváme s rajčatovým salátem.