Zelený hrášek po mexicku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hrášek 400 g
Máslo čerstvé 50 g
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Spařená rajčata oloupeme, překrojíme a vyjmeme semena. Dužinu nakrájíme na kostky.
  2. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme česnek na plátky a smažíme dozlatova. Vyjmeme a vyhodíme. Vložíme nasekanou cibuli a smažíme, až zesklovatí. Přidáme rajčata, promícháme a přidáme čerstvě vyloupaný hrášek. Přilijeme vodu, zmírníme plamen a hrnec zakryjeme pokličkou. Vaříme 10 minut, doměkka, občas zamícháme.
  3. Osolíme, opepříme, přendáme do mísy, posypeme pažitkou a podáváme.