Zelený hrášek po mexicku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hrášek |
400 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Spařená rajčata oloupeme, překrojíme a vyjmeme semena. Dužinu nakrájíme na kostky.
- V hrnci rozpálíme máslo, přidáme česnek na plátky a smažíme dozlatova. Vyjmeme a vyhodíme. Vložíme nasekanou cibuli a smažíme, až zesklovatí. Přidáme rajčata, promícháme a přidáme čerstvě vyloupaný hrášek. Přilijeme vodu, zmírníme plamen a hrnec zakryjeme pokličkou. Vaříme 10 minut, doměkka, občas zamícháme.
- Osolíme, opepříme, přendáme do mísy, posypeme pažitkou a podáváme.