Brambory s chorizem a zelenými čili

Ingredience


Brambory 900 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 4 ks
Klobása Chorizo 300 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Gouda 45% 150 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, vhodíme oloupané a na kostky nakrájené brambory. Zmírníme plamen a vaříme 5 minut. Brambory vylijeme do cedníku a necháme okapat.
  2. Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme drcený česnek, nakrájené jarní cibulky a 4 minuty smažíme. Přidáme nakrájené brambory a smažíme, až kostky začnou trochu hnědnout.
  3. Chorizo nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve spolu s čili papričkou, smažíme 5 minut, aby se klobása prohřála.
  4. Přisolíme, přidáme strouhaný sýr a opatrně promícháme. Ihned podáváme, dokud sýr ještě taje.