Brambory s chorizem a zelenými čili
Ingredience
Brambory |
900 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Klobása Chorizo |
300 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gouda 45% |
150 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, vhodíme oloupané a na kostky nakrájené brambory. Zmírníme plamen a vaříme 5 minut. Brambory vylijeme do cedníku a necháme okapat.
- Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme drcený česnek, nakrájené jarní cibulky a 4 minuty smažíme. Přidáme nakrájené brambory a smažíme, až kostky začnou trochu hnědnout.
- Chorizo nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve spolu s čili papričkou, smažíme 5 minut, aby se klobása prohřála.
- Přisolíme, přidáme strouhaný sýr a opatrně promícháme. Ihned podáváme, dokud sýr ještě taje.