Fazole v omáčce

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 3 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Fazole bílé 450 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě uvaříme fazole nebo hrách asi 15 minut, doměkka.
  2. V pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a drcený česnek, smažíme do sklovita. Přidáme nakrájená třešňová rajčata v konzervě a vaříme, až směs zhoustne. Přidáme plátky naložených čili a 2 minuty povaříme. Osolíme dle chuti.
  3. Fazole necháme okapat, vrátíme je do hrnce a zalijeme rajskou směsí. Prohřejeme, když omáčka příliš zhoustne, rozředíme jí vodou.
  4. Přendáme na talíře, ihned podáváme.