Fazole v omáčce
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
3 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé |
450 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě uvaříme fazole nebo hrách asi 15 minut, doměkka.
- V pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a drcený česnek, smažíme do sklovita. Přidáme nakrájená třešňová rajčata v konzervě a vaříme, až směs zhoustne. Přidáme plátky naložených čili a 2 minuty povaříme. Osolíme dle chuti.
- Fazole necháme okapat, vrátíme je do hrnce a zalijeme rajskou směsí. Prohřejeme, když omáčka příliš zhoustne, rozředíme jí vodou.
- Přendáme na talíře, ihned podáváme.