Bramborové karbanátky s čili
Ingredience
Brambory |
600 g |
Chilli paprička |
50 g |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
60 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Čedar |
115 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Slijeme, vrátíme do hrnce a rozmačkáme dohladka.
- Vložíme do mísy, přidáme strouhaný sýr, sůl, nakládané čili papričky jalapeňos nakrájené na plátky a ušlehané vejce. Zasypeme nasekaným koriandrem a vymícháme těsto.
- Na pomoučněném vále rozdělíme těsto na 10 karbanátků.
- Ve větší pánvi rozpálíme olej a karbanátky osmažíme 2-3 minuty z každé strany.