Bramborové karbanátky s čili

Ingredience


Brambory 600 g
Chilli paprička 50 g
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 60 g
Olej rostlinný 50 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Čedar 115 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Slijeme, vrátíme do hrnce a rozmačkáme dohladka.
  2. Vložíme do mísy, přidáme strouhaný sýr, sůl, nakládané čili papričky jalapeňos nakrájené na plátky a ušlehané vejce. Zasypeme nasekaným koriandrem a vymícháme těsto.
  3. Na pomoučněném vále rozdělíme těsto na 10 karbanátků.
  4. Ve větší pánvi rozpálíme olej a karbanátky osmažíme 2-3 minuty z každé strany.