Candát pošírovaný

Ingredience


Candát obecný 800 g
Citronová šťáva 125 ml
Hřebenatka 4 ks
Kopr čerstvý 1 hrst
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sardelová pasta 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Víno šumivé (sekt) 100 ml
Vývar rybí 600 ml
Zeleninová směs jarní - mražená 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozmrazenou zeleninu povaříme 8 minut v rybím vývaru. Poté vyjmeme, necháme okapat a udržujeme v teple.
  2. Filety z ryb opereme, osušíme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Do zbytku vývaru přilijeme sekt, rozpustíme v něm sardelovou pastu a filety povaříme 7 minut na mírném ohni.
  3. Hřebenatky podusíme 2 minuty na rozpáleném pepřovém másle.
  4. Směs ze zeleniny rozdělíme na talíře, filety položíme do středu, na filety dáme hřebenatky, ozdobíme nasekaným koprem a podáváme.