Candát pošírovaný
Ingredience
Candát obecný |
800 g |
Citronová šťáva |
125 ml |
Hřebenatka |
4 ks |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sardelová pasta |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Víno šumivé (sekt) |
100 ml |
Vývar rybí |
600 ml |
Zeleninová směs jarní - mražená |
800 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozmrazenou zeleninu povaříme 8 minut v rybím vývaru. Poté vyjmeme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- Filety z ryb opereme, osušíme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Do zbytku vývaru přilijeme sekt, rozpustíme v něm sardelovou pastu a filety povaříme 7 minut na mírném ohni.
- Hřebenatky podusíme 2 minuty na rozpáleném pepřovém másle.
- Směs ze zeleniny rozdělíme na talíře, filety položíme do středu, na filety dáme hřebenatky, ozdobíme nasekaným koprem a podáváme.