Červená čočka se zázvorem

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 5 ks
Čočka červená 300 g
Mrkev kořen 2 ks
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 175 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
Zázvor celý 0.25 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přebranou čočku propláchneme vodou, spolu s bobkovými listy vaříme asi 12 minut. Po změknutí čočky vodu slijeme, čočku propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
  2. Oloupanou mrkev a cibuli krájíme na proužky asi 3 cm dlouhé, špenát omyjeme, nahrubo nasekáme.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek. Nastrouhaný čerstvý zázvor na oleji krátce osmahneme, vmícháme cibuli a mrkev, smažíme asi 2 minuty. Všechny přísady vyjmeme a dáme stranou na talíř. Nasekaný špenát chvíli podusíme. Sezam orestujeme nasucho na pánvi.
  4. Zeleninu a čočku přidáme ke špenátu a vše promícháme. Ochutíme sójovou omáčkou a posypeme sezamovými semínky.