Červená čočka se zázvorem
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
5 ks |
Čočka červená |
300 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Sezam - semena |
1 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
175 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
Zázvor celý |
0.25 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Přebranou čočku propláchneme vodou, spolu s bobkovými listy vaříme asi 12 minut. Po změknutí čočky vodu slijeme, čočku propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
- Oloupanou mrkev a cibuli krájíme na proužky asi 3 cm dlouhé, špenát omyjeme, nahrubo nasekáme.
- Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek. Nastrouhaný čerstvý zázvor na oleji krátce osmahneme, vmícháme cibuli a mrkev, smažíme asi 2 minuty. Všechny přísady vyjmeme a dáme stranou na talíř. Nasekaný špenát chvíli podusíme. Sezam orestujeme nasucho na pánvi.
- Zeleninu a čočku přidáme ke špenátu a vše promícháme. Ochutíme sójovou omáčkou a posypeme sezamovými semínky.