Bakofa
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Brambory |
700 g |
Česnek |
2 stroužek |
Kapusta růžičková |
600 g |
Krůtí prsa |
500 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
300 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Šalotka |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
0.25 l |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 95 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na kostky, jednu očištěnou šalotku jemně nasekáme, oloupaný česnek pokrájíme na plátky. Vše smícháme se solí, pepřem, bobkovým listem, vývarem a vínem, necháme marinovat 12 hodin.
- Římský hrnec namočíme do vody asi na 10 minut.
- Oloupané brambory a mrkev krájíme na plátky, zbylé šalotky rozkrájíme na kostky.
- Omyté kapustičky překrojíme, dusíme na másle asi 3 minuty. Přidáme zeleninu a nasekanou petržel. Polovinu směsi dáme do římského hrnce, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Navršíme na ni maso, zbylou zeleninu, vše ochutíme, zalijeme přecezenou marinádou. Přikryté vložíme do studené trouby, při teplotě 225 stupňů Celsia dusíme 90 minut.