Bakofa

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Brambory 700 g
Česnek 2 stroužek
Kapusta růžičková 600 g
Krůtí prsa 500 g
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 300 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Šalotka 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 0.25 l
Vývar zeleninový 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na kostky, jednu očištěnou šalotku jemně nasekáme, oloupaný česnek pokrájíme na plátky. Vše smícháme se solí, pepřem, bobkovým listem, vývarem a vínem, necháme marinovat 12 hodin.
  2. Římský hrnec namočíme do vody asi na 10 minut.
  3. Oloupané brambory a mrkev krájíme na plátky, zbylé šalotky rozkrájíme na kostky.
  4. Omyté kapustičky překrojíme, dusíme na másle asi 3 minuty. Přidáme zeleninu a nasekanou petržel. Polovinu směsi dáme do římského hrnce, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Navršíme na ni maso, zbylou zeleninu, vše ochutíme, zalijeme přecezenou marinádou. Přikryté vložíme do studené trouby, při teplotě 225 stupňů Celsia dusíme 90 minut.