Čajoty s kukuřicí a chilli
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Kukuřice cukrová |
225 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
25 g |
Sýr smetanový 65% |
150 g |
Tykev |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Čerstvé chilli papričky jalapeňo opečeme nasucho v pánvi, až slupky zčernají, vložíme do igelitového sáčku, necháme 20 minut zapařit.
- Čajoty oloupeme, překrojíme napůl a vyjmeme semena, dužinu nakrájíme na kostky 1 cm velké.
- V pánvi zahřejeme olej, přidáme jemně nakrájenou červenou cibuli, drcený česnek, čajoty a kukuřici. Smažíme 10 minut při mírné teplotě, občas promícháme.
- Jalapeňos oloupeme, vyjmeme semena, nakrájíme na proužky. Přidáme do pánve, vmícháme sýr a opatrně mícháme, až se sýr roztaví, dle chuti osolíme.
- Směs přendáme do servírovací mísy. Posypeme strouhaným Parmezánem a podáváme. Výborně se hodí jako příloha ke studeným pečeným masům.