Čajoty s kukuřicí a chilli

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 4 ks
Cibule 1 ks
Kukuřice cukrová 225 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 25 g
Sýr smetanový 65% 150 g
Tykev 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé chilli papričky jalapeňo opečeme nasucho v pánvi, až slupky zčernají, vložíme do igelitového sáčku, necháme 20 minut zapařit.
  2. Čajoty oloupeme, překrojíme napůl a vyjmeme semena, dužinu nakrájíme na kostky 1 cm velké.
  3. V pánvi zahřejeme olej, přidáme jemně nakrájenou červenou cibuli, drcený česnek, čajoty a kukuřici. Smažíme 10 minut při mírné teplotě, občas promícháme.
  4. Jalapeňos oloupeme, vyjmeme semena, nakrájíme na proužky. Přidáme do pánve, vmícháme sýr a opatrně mícháme, až se sýr roztaví, dle chuti osolíme.
  5. Směs přendáme do servírovací mísy. Posypeme strouhaným Parmezánem a podáváme. Výborně se hodí jako příloha ke studeným pečeným masům.