Šampaňská pěna s ovocem
Ingredience
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Cukr krupice |
70 g |
Likér pomerančový |
3 polévková lžíce |
Maliny |
125 g |
Máta |
1 ks |
Ostružiny |
125 g |
Pomerančová šťáva |
150 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Víno šumivé (sekt) |
150 ml |
Želatina |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Želatinu namočíme do studené vody, rozšleháme žloutky s 50 g cukru a se sektem. Šleháme do pěny asi 10 minut v horké vodní lázni, nakonec přidáme 2 lžíce citronové šťávy.
- Želatinu vymačkáme, rozpustíme v teplé vodě. Za stálého míchání ji necháme vychladit v ledové lázni.
- Smetanu ušleháme do tuha, vmícháme do polotuhého krému. Chladíme alespoň 2 hodiny.
- Pomerančovou šťávu svaříme s 20 g cukru na polovinu, ochutíme pomerančovým likérem, 2 lžícemi citronové šťávy, promícháme s omytým ovocem.
- Z pěny vypichujeme lžící noky, upravíme je na talíře s ovocem. Ozdobíme lístky máty.