Šampaňská pěna s ovocem

Ingredience


Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Cukr krupice 70 g
Likér pomerančový 3 polévková lžíce
Maliny 125 g
Máta 1 ks
Ostružiny 125 g
Pomerančová šťáva 150 ml
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Víno šumivé (sekt) 150 ml
Želatina 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Želatinu namočíme do studené vody, rozšleháme žloutky s 50 g cukru a se sektem. Šleháme do pěny asi 10 minut v horké vodní lázni, nakonec přidáme 2 lžíce citronové šťávy.
  2. Želatinu vymačkáme, rozpustíme v teplé vodě. Za stálého míchání ji necháme vychladit v ledové lázni.
  3. Smetanu ušleháme do tuha, vmícháme do polotuhého krému. Chladíme alespoň 2 hodiny.
  4. Pomerančovou šťávu svaříme s 20 g cukru na polovinu, ochutíme pomerančovým likérem, 2 lžícemi citronové šťávy, promícháme s omytým ovocem.
  5. Z pěny vypichujeme lžící noky, upravíme je na talíře s ovocem. Ozdobíme lístky máty.