Dvoubarevný koláč s mascarpone

Ingredience


Cukr krupice 225 g
Cukr moučkový 150 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.25 kávová lžička
Maliny 150 g
Mascarpone 250 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka polohrubá 250 g
Ostružiny 400 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme vejce, cukr, máslo a sůl, rychle vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
  2. Koláčovou formu vymastíme máslem, z těsta vyválíme kulatý plát, formu jím vyložíme. Z těsta vytvoříme okraje koláče, korpus pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  3. Žloutky se 150 g cukru ušleháme do pěny, po lžičkách přidáme mascarpone. Krém rozprostřeme na upečený koláč, chladíme alespoň 2 hodiny.
  4. Koláč poklademe omytým a očištěným ovocem, ihned podáváme.