Dvoubarevný koláč s mascarpone
Ingredience
Cukr krupice |
225 g |
Cukr moučkový |
150 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.25 kávová lžička |
Maliny |
150 g |
Mascarpone |
250 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka polohrubá |
250 g |
Ostružiny |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme vejce, cukr, máslo a sůl, rychle vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
- Koláčovou formu vymastíme máslem, z těsta vyválíme kulatý plát, formu jím vyložíme. Z těsta vytvoříme okraje koláče, korpus pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- Žloutky se 150 g cukru ušleháme do pěny, po lžičkách přidáme mascarpone. Krém rozprostřeme na upečený koláč, chladíme alespoň 2 hodiny.
- Koláč poklademe omytým a očištěným ovocem, ihned podáváme.