Marinovaný okouník s římským kmínem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Citronová šťáva 3 kávová lžička
Kmín římský 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 ks
Okouník mořský 600 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1000 g
Šalotka 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ryby omyjeme, osušíme. Oloupaný česnek a šalotku nasekáme, chilli papričku očistíme, na jemno pokrájíme.
  2. Z šalotky, česneku, papričky, citronové šťávy, římského kmínu a oleje ušleháme marinádu, nakonec vmícháme omyté lístky koriandru.
  3. Okouníky po stranách třikrát šikmo nařízneme, polijeme marinádou a necháme asi 1 hodinu odležet.
  4. Ryby s marinádou přikryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě. Fólii odstraníme, přidáme oloupaná, nadrobno rozkrájená rajčata a vše dusíme ještě 10 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.