Salát caesar
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Hořčice Dijonská |
2 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb konzumní |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sardelové řezy |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Stroužek česneku nařízneme, potřeme jím vnitřek salátové mísy. Zbývající česnek dáme do pánve, přilijeme olej a 5 minut zahříváme, poté česnek vyndáme. Do horkého oleje vkládáme po částech kostky chleba, smažíme do křupava, necháme okapat na papírovém ubrousku.
- Salátovou mísu vyložíme listy salátu, sardelové řezy rozkrojíme napůl a rozdělíme mezi salátové listy. Mísou zatřepeme, aby se chuť sardelí rozšířila na listy.
- Vejce rozklepneme do mixéru, přidáme hořčici, worcester, citrónovou šťávu, koření a krátce promixujeme, za chodu přilijeme olej.
- Zálivkou přelijeme salát v míse, lehce protřepeme, přidáme opečený česnek a salát rozdělíme do misek nebo necháme ve velké salátové míse.
- Posypeme strouhaným sýrem a podáváme.