Salát caesar

Salát caesar - obrázek

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Hořčice Dijonská 2 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Chléb konzumní 200 g
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Salát hlávkový 1 ks
Sardelové řezy 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stroužek česneku nařízneme, potřeme jím vnitřek salátové mísy. Zbývající česnek dáme do pánve, přilijeme olej a 5 minut zahříváme, poté česnek vyndáme. Do horkého oleje vkládáme po částech kostky chleba, smažíme do křupava, necháme okapat na papírovém ubrousku.
  2. Salátovou mísu vyložíme listy salátu, sardelové řezy rozkrojíme napůl a rozdělíme mezi salátové listy. Mísou zatřepeme, aby se chuť sardelí rozšířila na listy.
  3. Vejce rozklepneme do mixéru, přidáme hořčici, worcester, citrónovou šťávu, koření a krátce promixujeme, za chodu přilijeme olej.
  4. Zálivkou přelijeme salát v míse, lehce protřepeme, přidáme opečený česnek a salát rozdělíme do misek nebo necháme ve velké salátové míse.
  5. Posypeme strouhaným sýrem a podáváme.