Ovocný salát s citronovým sirupem
Ingredience
Broskve |
2 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Cukr krupice |
150 g |
Jahody zahradní |
400 g |
Meloun cukrový |
1 ks |
Pomeranče |
1 ks |
Švestky |
4 ks |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Citronovou šťávu a kůru rozkrájenou na nudličky vložíme s cukrem do hrnce, přilijeme 100 ml vody, na mírném ohni vše povaříme na hustotu sirupu. Občas zamícháme, nakonec odstraníme citronovou kůru.
- Meloun rozpůlíme, zbavíme peciček, dužinu nakrájíme na dílky, slupku oloupeme. Broskve, švestky a jahody omyjeme, rozkrájíme na kousky. Pomeranče oloupeme, krájíme je napříč na plátky.
- Ovoce upravíme na talíře a pokapeme citronovým sirupem. Salát ozdobíme lístkem máty.