Ovocný salát s citronovým sirupem

Ingredience


Broskve 2 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Cukr krupice 150 g
Jahody zahradní 400 g
Meloun cukrový 1 ks
Pomeranče 1 ks
Švestky 4 ks
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Citronovou šťávu a kůru rozkrájenou na nudličky vložíme s cukrem do hrnce, přilijeme 100 ml vody, na mírném ohni vše povaříme na hustotu sirupu. Občas zamícháme, nakonec odstraníme citronovou kůru.
  2. Meloun rozpůlíme, zbavíme peciček, dužinu nakrájíme na dílky, slupku oloupeme. Broskve, švestky a jahody omyjeme, rozkrájíme na kousky. Pomeranče oloupeme, krájíme je napříč na plátky.
  3. Ovoce upravíme na talíře a pokapeme citronovým sirupem. Salát ozdobíme lístkem máty.