Lososové kotlety
Ingredience
Cibulka jarní |
12 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Losos obecný |
800 g |
Nové koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Olej lanýžový |
4 polévková lžíce |
Pastinák |
250 g |
Pepř citronový |
1 polévková lžíce |
Pórek |
2 ks |
Vývar rybí |
625 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce vlijeme vývar, citronovou šťávu, citronový pepř a uvedeme do varu. Poté přidáme očištěné kotlety, povaříme 8 minut a vyjmeme.
- Mezitím očistíme pórek, cibulku, nakrájíme na kolečka. Očištěný pastiňák pokrájíme na plátky, vše vložíme na rozpálený olej a dusíme. Opepříme, osolíme, přidáme nové koření, kmín. Po 3 minutách přilijeme 200 ml vývaru a povaříme 2 minuty.
- Kotlety rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.