Lososové kotlety

Ingredience


Cibulka jarní 12 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Losos obecný 800 g
Nové koření mleté 0.5 kávová lžička
Olej lanýžový 4 polévková lžíce
Pastinák 250 g
Pepř citronový 1 polévková lžíce
Pórek 2 ks
Vývar rybí 625 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vlijeme vývar, citronovou šťávu, citronový pepř a uvedeme do varu. Poté přidáme očištěné kotlety, povaříme 8 minut a vyjmeme.
  2. Mezitím očistíme pórek, cibulku, nakrájíme na kolečka. Očištěný pastiňák pokrájíme na plátky, vše vložíme na rozpálený olej a dusíme. Opepříme, osolíme, přidáme nové koření, kmín. Po 3 minutách přilijeme 200 ml vývaru a povaříme 2 minuty.
  3. Kotlety rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.