Hovězí vývar s masem a vídeňskými noky
Ingredience
Cibule |
40 g |
Hovězí maso přední |
500 g |
Kosti hovězí řídké |
400 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Muškátový květ |
0.3 g |
Petržel - nať |
20 g |
Polévkové koření |
15 g |
Pšeničná krupice |
140 g |
Sůl |
25 g |
Vejce slepičí |
80 g |
Voda pitná |
2 l |
Zelenina kořenová |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vývar připravíme obvyklým způsobem, procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a maso nakrájíme na malé kostičky.
- Máslo dobře vyšleháme, přidáme vejce, mírně osolíme a po pečlivém zašlehání přisypáváme pomalu krupici, zamícháme muškátový květ a těsto necháme krátce odpočinout.
- Potom z těsta vykrajujeme navlhčenou lžičkou noky - 3ks na 1 porci, vkládáme je do mírně osolené vařící vody a 3-4 minuty vaříme.
- Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a zalijeme trochou vývaru.
- Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem a noky až při podávání.