Hovězí vývar s masem a vídeňskými noky

Ingredience


Cibule 40 g
Hovězí maso přední 500 g
Kosti hovězí řídké 400 g
Máslo čerstvé 70 g
Muškátový květ 0.3 g
Petržel - nať 20 g
Polévkové koření 15 g
Pšeničná krupice 140 g
Sůl 25 g
Vejce slepičí 80 g
Voda pitná 2 l
Zelenina kořenová 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vývar připravíme obvyklým způsobem, procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a maso nakrájíme na malé kostičky.
  2. Máslo dobře vyšleháme, přidáme vejce, mírně osolíme a po pečlivém zašlehání přisypáváme pomalu krupici, zamícháme muškátový květ a těsto necháme krátce odpočinout.
  3. Potom z těsta vykrajujeme navlhčenou lžičkou noky - 3ks na 1 porci, vkládáme je do mírně osolené vařící vody a 3-4 minuty vaříme.
  4. Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a zalijeme trochou vývaru.
  5. Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem a noky až při podávání.