Masové kuličky s krémovou omáčkou

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 2 ks
Chléb toastový 2 krajíc
Hořčice 2 kávová lžička
Kopr čerstvý 1 ks
Okurka salátová 1 ks
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 l
Pórek 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Vepřové maso pečené 200 g
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Toastový chléb namočíme trochou vody a rozmačkáme vidličkou. Přidáme vařené (nebo pečené), umleté maso, bílek a nasekanou pažitku. Vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme mokrýma rukama malé kuličky. Vaříme je v osolené vodě 5 minut.
  2. Okurku a vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.
  3. Z natvrdo uvařených vajec (2ks) vyjmeme žloutky a bílky nakrájíme na kostičky. Přidáme hořčici, pepř, 3 lžíce smetany a spolu se žloutky utřeme. Zbylou smetanu svaříme s pivem a přidáme vaječnou směs. Za stálého míchání krátce povaříme.
  4. Připravenou zeleninu přelijeme omáčkou a přidáme masové kuličky. Pokrm můžeme ozdobit snítkou kopru a podáváme.