Masové kuličky s krémovou omáčkou
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
2 ks |
Chléb toastový |
2 krajíc |
Hořčice |
2 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
1 ks |
Okurka salátová |
1 ks |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 l |
Pórek |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vepřové maso pečené |
200 g |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Toastový chléb namočíme trochou vody a rozmačkáme vidličkou. Přidáme vařené (nebo pečené), umleté maso, bílek a nasekanou pažitku. Vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme mokrýma rukama malé kuličky. Vaříme je v osolené vodě 5 minut.
- Okurku a vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.
- Z natvrdo uvařených vajec (2ks) vyjmeme žloutky a bílky nakrájíme na kostičky. Přidáme hořčici, pepř, 3 lžíce smetany a spolu se žloutky utřeme. Zbylou smetanu svaříme s pivem a přidáme vaječnou směs. Za stálého míchání krátce povaříme.
- Připravenou zeleninu přelijeme omáčkou a přidáme masové kuličky. Pokrm můžeme ozdobit snítkou kopru a podáváme.