Vepřová pečeně se zelenou omáčkou

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Citrony 2 ks
Majonéza 150 g
Olej olivový 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 2 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 2 polévková lžíce
Vepřová kýta 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso naložíme na 3 hodiny do marinády ze soli, pepře, citronové šťávy, nasekaného tymiánu a rozmarýnu.
  2. Maso osušíme a opečeme v pekáči na oleji. Zalijeme 250 ml vody a marinádou, vložíme do trouby a pečeme přikryté asi 50 minut při 200°C. Později odstraníme pokličku a maso dopečeme doměkka.
  3. Omytý špenát rozmixujeme s bylinkami, majonézou, solí a pepřem.
  4. Upečenou kýtu nakrájíme na plátky a upravíme na mísu. Ozdobíme dílky omytého citronu.
  5. Zelenou omáčku podáváme zvlášť.