Vepřová pečeně se zelenou omáčkou
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Citrony |
2 ks |
Majonéza |
150 g |
Olej olivový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce |
Vepřová kýta |
1000 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omyté maso naložíme na 3 hodiny do marinády ze soli, pepře, citronové šťávy, nasekaného tymiánu a rozmarýnu.
- Maso osušíme a opečeme v pekáči na oleji. Zalijeme 250 ml vody a marinádou, vložíme do trouby a pečeme přikryté asi 50 minut při 200°C. Později odstraníme pokličku a maso dopečeme doměkka.
- Omytý špenát rozmixujeme s bylinkami, majonézou, solí a pepřem.
- Upečenou kýtu nakrájíme na plátky a upravíme na mísu. Ozdobíme dílky omytého citronu.
- Zelenou omáčku podáváme zvlášť.