Těstovinový nákyp s houbami

Ingredience


Houby čerstvé 500 g
Kuřecí maso uzené 300 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
Těstoviny čtyřvaječné 300 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
Vývar z hovězích kostí 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme je a necháme okapat.
  2. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Smažíme je na pánvi na oleji asi 5 minut, vmícháme 100 ml smetany, vývar, přidáme nasekané bylinky a vše krátce podusíme. Směs osolíme a opepříme. Uzené maso nakrájíme a smícháme s těstovinami a nasekanou petrželkou.
  3. Vymaštěný pekáček naplníme polovinou těstovinové směsi, rozprostřeme houbovou směs a přikryjeme opět vrstvou těstovin s masem.
  4. Zbylou smetanu smícháme s nastrouhaným sýrem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Nalijeme na nákyp, vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut při 200°C.