Těstovinový nákyp s houbami
Ingredience
Houby čerstvé |
500 g |
Kuřecí maso uzené |
300 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Těstoviny čtyřvaječné |
300 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
Vývar z hovězích kostí |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme je a necháme okapat.
- Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Smažíme je na pánvi na oleji asi 5 minut, vmícháme 100 ml smetany, vývar, přidáme nasekané bylinky a vše krátce podusíme. Směs osolíme a opepříme. Uzené maso nakrájíme a smícháme s těstovinami a nasekanou petrželkou.
- Vymaštěný pekáček naplníme polovinou těstovinové směsi, rozprostřeme houbovou směs a přikryjeme opět vrstvou těstovin s masem.
- Zbylou smetanu smícháme s nastrouhaným sýrem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Nalijeme na nákyp, vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut při 200°C.