Kuřecí polévka s tymiánem a žampiony

Ingredience


Celer řapíkatý 2 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule červená 1 ks
Kuřecí prsa 200 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sherry brandy 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Vývar drůbeží 700 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kuřete odstraníme kůži, nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme a jemně nasekáme. Připravené kuře osmahneme po všech stranách dozlatova na rozpáleném oleji v hrnci. Maso vyjmeme, odložíme stranou a vložíme připravenou zeleninu. Přidáme nakrájené žampiony, tymián, sherry a worcesterskou omáčku. Osolíme, opepříme a povaříme 3 minuty za občasného promíchání.
  2. Poté zeleninu vyjmeme, rozmixujeme s polovinou vývaru. Rozmixované vrátíme zpět, přidáme kuře, přivedeme k varu a pozvolna 3 minuty povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu a opět přivedeme k varu.
  3. Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme 1 lžičkou zakysané smetany - na každé porci vytvoříme smetanou spirálu. Můžeme také posypat čerstvým tymiánem.