Kuřecí polévka s tymiánem a žampiony
Ingredience
Celer řapíkatý |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Kuřecí prsa |
200 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sherry brandy |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
700 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z kuřete odstraníme kůži, nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme a jemně nasekáme. Připravené kuře osmahneme po všech stranách dozlatova na rozpáleném oleji v hrnci. Maso vyjmeme, odložíme stranou a vložíme připravenou zeleninu. Přidáme nakrájené žampiony, tymián, sherry a worcesterskou omáčku. Osolíme, opepříme a povaříme 3 minuty za občasného promíchání.
- Poté zeleninu vyjmeme, rozmixujeme s polovinou vývaru. Rozmixované vrátíme zpět, přidáme kuře, přivedeme k varu a pozvolna 3 minuty povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu a opět přivedeme k varu.
- Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme 1 lžičkou zakysané smetany - na každé porci vytvoříme smetanou spirálu. Můžeme také posypat čerstvým tymiánem.