Kari polévka s červenou čočkou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Čočka červená |
150 g |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko kokosové |
200 ml |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Pórek |
400 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Zázvor celý |
30 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jednu oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, druhou na kostičky. Ve 2 l vody povaříme polovinu zázvoru s kolečky cibule, celým pepřem, 2 lžičkami soli a omytými stehýnky.
- Zbylý zázvor nakrájíme na plátky, omyté pórky nakrájíme na kolečka.
- Ze stehýnek odstraníme kůži a maso nakrájíme na kousky. Vývar propasírujeme sítem.
- Pórek, kostičky cibule a zázvor opékáme asi 5 minut na másle, posypeme kari kořením, přilijeme vývar a kokosové mléko. Přidáme červenou čočku a povaříme 10 minut.
- Vložíme maso a polévku podle chuti okořeníme a přisolíme.