Kari polévka s červenou čočkou

Ingredience


Cibule 2 ks
Čočka červená 150 g
Kari koření 1 polévková lžíce
Kuřecí stehna 4 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko kokosové 200 ml
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Pórek 400 g
Sůl 2 kávová lžička
Zázvor celý 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jednu oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, druhou na kostičky. Ve 2 l vody povaříme polovinu zázvoru s kolečky cibule, celým pepřem, 2 lžičkami soli a omytými stehýnky.
  2. Zbylý zázvor nakrájíme na plátky, omyté pórky nakrájíme na kolečka.
  3. Ze stehýnek odstraníme kůži a maso nakrájíme na kousky. Vývar propasírujeme sítem.
  4. Pórek, kostičky cibule a zázvor opékáme asi 5 minut na másle, posypeme kari kořením, přilijeme vývar a kokosové mléko. Přidáme červenou čočku a povaříme 10 minut.
  5. Vložíme maso a polévku podle chuti okořeníme a přisolíme.