Penne s pórkem a krůtím masem

Ingredience


Krůtí prsa 400 g
Máslo čerstvé 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Pórek 2 ks
Rajčata 3 ks
Šalotka 1 ks
Sůl 2 kávová lžička
Těstoviny Penne 300 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Omyté maso osušíme a nakrájíme na nudličky. Omytý pórek nakrájíme na kroužky, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kostky. Oloupanou šalotku nasekáme.
  2. Na pánvi na 2 lžících másla zrpudka opečeme maso. Osolíme je, opepříme a vyjmeme z pánve. Do výpeku přidáme 1 lžíci másla a pórek a dusíme asi 6 minut. Osolíme a vyjmeme z pánve. Na zbylém tuku podusíme šalotku, přidáme rajčata a dusíme 3 minuty. Přidáme 2 lžíce másla, maso, pórek a penne. Vše zamícháme a jen prohřejeme.
  3. Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky.