Penne s pórkem a krůtím masem
Ingredience
Krůtí prsa |
400 g |
Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Pórek |
2 ks |
Rajčata |
3 ks |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Těstoviny Penne |
300 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Omyté maso osušíme a nakrájíme na nudličky. Omytý pórek nakrájíme na kroužky, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kostky. Oloupanou šalotku nasekáme.
- Na pánvi na 2 lžících másla zrpudka opečeme maso. Osolíme je, opepříme a vyjmeme z pánve. Do výpeku přidáme 1 lžíci másla a pórek a dusíme asi 6 minut. Osolíme a vyjmeme z pánve. Na zbylém tuku podusíme šalotku, přidáme rajčata a dusíme 3 minuty. Přidáme 2 lžíce másla, maso, pórek a penne. Vše zamícháme a jen prohřejeme.
- Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky.