Koláč s jablky a sněhem
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
6 ks |
Cukr krupice |
80 g |
Jablka |
6 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka hrubá pšeničná Babiččina volba |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
60 g |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Studené vařené brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme 2 žloutky. Promícháme a přilijeme mléko, vsypeme cukr, strouhané ořechy, prášek do pečiva a na kostičky nakrájená jablka.
- Těsto zlehčíme sněhem ušlehaným ze dvou bílků.
- Vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
- Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě. Vychladlý koláč pocukrujeme a ozdobíme tuhým sněhem ušlehaným ze 3 bílků.