Broskvová marmeláda s pomeranči
Ingredience
Broskve |
1200 g |
Cukr želírovací |
500 g |
Meduňka |
1 polévková lžíce |
Pomeranče |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Broskve spaříme, oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Dužinu nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce.
- Omytou meduňku (10 lístků) nasekáme. Kůru z jednoho pomeranče nastrouháme a z obou plodů vymačkáme šťávu. Vše přidáme do hrnce s broskvemi a promícháme.
- Vsypeme želírovací cukr a vše za stálého míchání vaříme 3 minuty. Marmeládu ihned plníme do vyvařených sklenic. Dobře uzavřeme a na 5 minut obrátíme dnem vzhůru.