Capirotada
Ingredience
Bageta |
1 ks |
Cukr třtinový |
200 g |
Mandle |
75 g |
Máslo čerstvé |
115 g |
Sherry brandy |
3 kávová lžička |
Skořice celá |
1 ks |
Smetana čerstvá ke šlehání |
200 ml |
Sýr Čedar |
115 g |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Světlou bagetu nakrájíme na 30 plátků 1 cm silných. Po obou stranách je tence potřeme máslem. Opečeme na pánvi z obou stran dohněda.
- Do hrnce dáme cukr, skořici, vodu a zahřejeme. Mícháme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 15 minut bez míchání. Vyjmeme skořici a přilijeme sherry.
- Troubu předehřejeme na 180°C. Čtvercový pekáč o straně 20 cm vymažeme máslem. Vyložíme plátky bagety, posypeme hrozinkami, mandlemi, strouhaným sýrem a zalijeme sirupem. Necháme nasáknout. Pečeme 30 minut, až bude dezert zlatohnědý.
- Vyjmeme z trouby a necháme 5 minut stát. Poté nakrájíme na čtverce. Podáváme studené, polité smetanou a posypané mandlovými lupínky.