Fazolky v kořeněném nálevu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Fazolové lusky zelené |
1000 g |
Hořčičné semínko |
1 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
3 ks |
Ocet vinný |
250 ml |
Saturejka |
3 ks |
Sůl |
40 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 33 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Očištěné fazolky omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Scedíme je a necháme okapat.
- Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na špalíčky. Zalijeme 500 ml vody, octem, přidáme cukr, hořčičná semínka a uvedeme do varu. Horkým nálevem zalijeme fazolky se snítkami bylinek v čistých sklenicích a dobře uzavřeme.
- Na dno hrnce rozprostřeme utěrku, postavíme na ni sklenice, zalijeme do poloviny vodou, uvedeme do varu a při mírné teplotě - nevaříme - sterilujeme asi 25 minut.
- Sklenice vyjmeme a necháme vychladnout.