Fazolky v kořeněném nálevu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Fazolové lusky zelené 1000 g
Hořčičné semínko 1 polévková lžíce
Kopr čerstvý 3 ks
Ocet vinný 250 ml
Saturejka 3 ks
Sůl 40 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné fazolky omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Scedíme je a necháme okapat.
  2. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na špalíčky. Zalijeme 500 ml vody, octem, přidáme cukr, hořčičná semínka a uvedeme do varu. Horkým nálevem zalijeme fazolky se snítkami bylinek v čistých sklenicích a dobře uzavřeme.
  3. Na dno hrnce rozprostřeme utěrku, postavíme na ni sklenice, zalijeme do poloviny vodou, uvedeme do varu a při mírné teplotě - nevaříme - sterilujeme asi 25 minut.
  4. Sklenice vyjmeme a necháme vychladnout.