Jablečný koláč z celozrnného chleba

Ingredience


Chléb celozrnný pšeničný 400 g
Citronová kůra 2 polévková lžíce
Cukr krupice 4 polévková lžíce
Hrozinky 3 polévková lžíce
Jablka 750 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Ořechy lískové 50 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvrdší celozrnný tmavý chléb nastrouháme /mekčí rozdrobíme/ a opečeme na másle.
  2. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme rozinky, sekané lískové oříšky a cukr.
  3. Formu na koláč vymažeme tukem a dáme do ní polovinu připraveného chleba, poklademe jablečnou směsí a zasypeme zbytkem chleba.
  4. Povrch koláče pokryjeme sněhem ze tří bílků a zapečeme.