Špagety s fenyklem a lososem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Fenykl obecný |
0.5 kávová lžička |
Fenykl sladký - hlíza |
2 ks |
Jíška instantní |
2 polévková lžíce |
Losos - filety |
300 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špagety, Makarony |
400 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Vývar zeleninový |
500 ml |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný a omytý fenykl nakrájíme na nudličky. Nať odložíme stranou. Fenykl a fenyklová semínka opékáme na rozehřátém másle asi 3 minuty, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a povaříme 10 minut.
- Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
- Omyté filety lososa osušíme pokapeme citronovou šťávou a nakrájíme na plátky.
- Povařený fenykl zahustíme jíškou, vmícháme zakysanou smetanu, plátky lososa a prohřejeme je v omáčce asi 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Špagety a omáčku upravíme na talíře a posypeme fenyklovou natí.