Špagety s fenyklem a lososem

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Fenykl obecný 0.5 kávová lžička
Fenykl sladký - hlíza 2 ks
Jíška instantní 2 polévková lžíce
Losos - filety 300 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Špagety, Makarony 400 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Vývar zeleninový 500 ml
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný a omytý fenykl nakrájíme na nudličky. Nať odložíme stranou. Fenykl a fenyklová semínka opékáme na rozehřátém másle asi 3 minuty, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a povaříme 10 minut.
  2. Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
  3. Omyté filety lososa osušíme pokapeme citronovou šťávou a nakrájíme na plátky.
  4. Povařený fenykl zahustíme jíškou, vmícháme zakysanou smetanu, plátky lososa a prohřejeme je v omáčce asi 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Špagety a omáčku upravíme na talíře a posypeme fenyklovou natí.