Koláč garbanzo
Ingredience
Cukr krupice |
225 g |
Hrách loupaný |
2 balení |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce |
Pomeranče |
1 ks |
Skořice mletá |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- 2 konzervy žlutého hrachu vysypeme do cedníku a necháme okapat, potom hrách promneme v rukách, aby se odstranily slupky. Vložíme do mixéru a zpracujeme dohladka. Přendáme do mísy a vmícháme vejce, cukr, prášek do pečiva, skořici, nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Formu na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet, vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- Vlijeme směs, urovnáme povrch a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 90 minut. Hotový koláč vyjmeme z trouby a necháme 10 minut stát ve formě. Poté vyjmeme na mřížku a posypeme skořicovým cukrem.
- Před podáváním necháme úplně vychladnout. Můžeme podávat s čerstvými plátky ananasu.