Koláč garbanzo

Ingredience


Cukr krupice 225 g
Hrách loupaný 2 balení
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 1 polévková lžíce
Pomeranče 1 ks
Skořice mletá 2 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 2 konzervy žlutého hrachu vysypeme do cedníku a necháme okapat, potom hrách promneme v rukách, aby se odstranily slupky. Vložíme do mixéru a zpracujeme dohladka. Přendáme do mísy a vmícháme vejce, cukr, prášek do pečiva, skořici, nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Formu na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet, vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  2. Vlijeme směs, urovnáme povrch a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 90 minut. Hotový koláč vyjmeme z trouby a necháme 10 minut stát ve formě. Poté vyjmeme na mřížku a posypeme skořicovým cukrem.
  3. Před podáváním necháme úplně vychladnout. Můžeme podávat s čerstvými plátky ananasu.