Pan dulce

Ingredience


Cukr krupice 115 g
Máslo čerstvé 6 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 115 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Cukr krupice 75 g
Droždí sušené 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko plnotučné 120 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 450 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vlažné mléko smícháme se sušeným droždím a necháme na teplém místě vzejít. Do mísy dáme mouku, cukr, změklé máslo, prošlehaná vejce a zpracujeme na lepkavé těsto.
  2. Přendáme na pomoučněný vál a rukama zpracujeme, až je těsto zcela pokryto tenkou vrstvou mouky. Zakryjeme fólii a necháme 20 minut odpočinout.
  3. Mezitím si připravíme sypání. Máslo a cukr utřeme do pěny, vmícháme žloutek, skořici a mouku. Směs musí být trochu drobivá.
  4. Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků a vytvarujeme bochánky. Přendáme na vymazaný plech, dál od sebe. Posypeme sypáním, které lehce přitlačíme na bochánky.
  5. Necháme 30 minut kynout na teplém místě. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Před podáváním necháme trochu vystydnout.