Pan dulce
Ingredience
Cukr krupice |
115 g |
Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
115 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Cukr krupice |
75 g |
Droždí sušené |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
120 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
450 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Vlažné mléko smícháme se sušeným droždím a necháme na teplém místě vzejít. Do mísy dáme mouku, cukr, změklé máslo, prošlehaná vejce a zpracujeme na lepkavé těsto.
- Přendáme na pomoučněný vál a rukama zpracujeme, až je těsto zcela pokryto tenkou vrstvou mouky. Zakryjeme fólii a necháme 20 minut odpočinout.
- Mezitím si připravíme sypání. Máslo a cukr utřeme do pěny, vmícháme žloutek, skořici a mouku. Směs musí být trochu drobivá.
- Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků a vytvarujeme bochánky. Přendáme na vymazaný plech, dál od sebe. Posypeme sypáním, které lehce přitlačíme na bochánky.
- Necháme 30 minut kynout na teplém místě. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Před podáváním necháme trochu vystydnout.