Mandlové a pomerančové piškoty

Ingredience


Cukr moučkový 50 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Cukr krupice 125 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mandle 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Pomeranče 1 ks
Sádlo škvařené 250 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sádlo prošleháme šlehačem v míse, až bude lehké a provzdušněné, postupně zašleháme cukr. Za stálého šlehání přidáme vejce, nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Šleháme asi 3 minuty, pak vmícháme mouku, prášek do pečiva a mleté mandle, až vnikne těsto.
  2. Vyválíme na pomoučněném válu na 1 cm silný plát. Vykrojíme cca 36 koleček a opatrně přendáme na plech.
  3. Troubu předehřejeme na 200 °C, piškoty pečeme asi 10 minut, dozlatova. Vyjmeme z trouby a necháme 10 minut na plechu vychladnout.
  4. Piškoty posypeme směsí moučkového cukru se skořicí. Necháme zcela vychladnout.