Mandlové a pomerančové piškoty
Ingredience
Cukr moučkový |
50 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
125 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mandle |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Pomeranče |
1 ks |
Sádlo škvařené |
250 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 36 porcí
- Sádlo prošleháme šlehačem v míse, až bude lehké a provzdušněné, postupně zašleháme cukr. Za stálého šlehání přidáme vejce, nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Šleháme asi 3 minuty, pak vmícháme mouku, prášek do pečiva a mleté mandle, až vnikne těsto.
- Vyválíme na pomoučněném válu na 1 cm silný plát. Vykrojíme cca 36 koleček a opatrně přendáme na plech.
- Troubu předehřejeme na 200 °C, piškoty pečeme asi 10 minut, dozlatova. Vyjmeme z trouby a necháme 10 minut na plechu vychladnout.
- Piškoty posypeme směsí moučkového cukru se skořicí. Necháme zcela vychladnout.