Jáhelník se sušenými švestkami

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Jáhly - loupané proso 160 g
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 1 l
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Švestky sušené 250 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jáhly spaříme vařící vodou, slijeme a vaříme v 0,5l vody.
  2. Zalijeme mlékem, přidáme sůl, cukr a máslo.
  3. Směs necháme odstát a potom jí promícháme se sušenými švestkami a mletou skořicí.
  4. Vylijeme do koláčové formy, kterou zakryjeme alobalem a dusíme.
  5. Pak alobal odstraníme a jáhelník dopečeme, aby se vytvořila kůrka.