Jáhelník se sušenými švestkami
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Jáhly - loupané proso |
160 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
1 l |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Švestky sušené |
250 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Jáhly spaříme vařící vodou, slijeme a vaříme v 0,5l vody.
- Zalijeme mlékem, přidáme sůl, cukr a máslo.
- Směs necháme odstát a potom jí promícháme se sušenými švestkami a mletou skořicí.
- Vylijeme do koláčové formy, kterou zakryjeme alobalem a dusíme.
- Pak alobal odstraníme a jáhelník dopečeme, aby se vytvořila kůrka.