Pečené krevety na avokádu
Ingredience
Avokádo |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli omáčka |
4 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
12 ks |
Limetka |
2 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát hlávkový |
0.25 ks |
Salát římský |
0.5 ks |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou šalotku nadrobno nakrájíme a promícháme s limetkovou šťávou a sladkokyselou chilli omáčkou.
- Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V míse je pokapeme připravenou marinádou, přikryjeme fólií a necháme 30 minut v chladničce rozležet.
- Krevety očistíme, omyjeme a osušíme. V pánvi na rozehřátém oleji je opékáme spolu s oloupaným, na kostičky nakrájeným česnekem za stálého obracení 3-5 minut. Osolíme a opepříme.
- Salát omyjeme a listy upravíme na talíře s plátky avokáda. Obložíme krevetami a podáváme s bagetou.