Pečené krevety na avokádu

Ingredience


Avokádo 2 ks
Česnek 1 stroužek
Chilli omáčka 4 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 12 ks
Limetka 2 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát hlávkový 0.25 ks
Salát římský 0.5 ks
Šalotka 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou šalotku nadrobno nakrájíme a promícháme s limetkovou šťávou a sladkokyselou chilli omáčkou.
  2. Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V míse je pokapeme připravenou marinádou, přikryjeme fólií a necháme 30 minut v chladničce rozležet.
  3. Krevety očistíme, omyjeme a osušíme. V pánvi na rozehřátém oleji je opékáme spolu s oloupaným, na kostičky nakrájeným česnekem za stálého obracení 3-5 minut. Osolíme a opepříme.
  4. Salát omyjeme a listy upravíme na talíře s plátky avokáda. Obložíme krevetami a podáváme s bagetou.