Zeleninové rizoto s krůtími prsíčky

Ingredience


Brokolice 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Krůtí prsa 500 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Paprika červená 1 ks
Rýže loupaná 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 400 ml
Vývar zeleninový 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži uvedeme do varu ve 400 ml osolené vody a pod pokličkou zvolna vaříme asi 20 minut.
  2. Oloupanou mrkev nakrájíme na nudličky, očištěnou a omytou brokolici rozebereme na růžičky. Mrkev s brokolicí předvaříme 8 minut, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  3. Omyté maso nakrájíme na kostky, okořeníme a zprudka opečeme na másle. Maso vyjmeme.
  4. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a necháme zesklovatět ve výpeku. Přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, vývar a vaříme 4 minuty. Vložíme maso, mrkev, brokolici a vše krátce prohřejeme. Osolíme, opepříme a vmícháme rýži.
  5. Pokrm upravíme na talíře a podáváme.