Zeleninové rizoto s krůtími prsíčky
Ingredience
Brokolice |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Krůtí prsa |
500 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Paprika červená |
1 ks |
Rýže loupaná |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
400 ml |
Vývar zeleninový |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži uvedeme do varu ve 400 ml osolené vody a pod pokličkou zvolna vaříme asi 20 minut.
- Oloupanou mrkev nakrájíme na nudličky, očištěnou a omytou brokolici rozebereme na růžičky. Mrkev s brokolicí předvaříme 8 minut, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Omyté maso nakrájíme na kostky, okořeníme a zprudka opečeme na másle. Maso vyjmeme.
- Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a necháme zesklovatět ve výpeku. Přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, vývar a vaříme 4 minuty. Vložíme maso, mrkev, brokolici a vše krátce prohřejeme. Osolíme, opepříme a vmícháme rýži.
- Pokrm upravíme na talíře a podáváme.