Bádenské řezy s cibulí
Ingredience
Cibule |
1000 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
20 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
500 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
150 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Smícháme mouku se lžičkou soli, vyhloubíme důlek, nalijeme do něj vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí a cukr. Promícháme s trochou mouky a necháme přikryté 20 minut stát. Potom přilijeme olej a vypracujeme těsto, které necháme kynout 40 minut.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a podusíme v rozehřátém másle 12 minut. Podle chuti opepříme.
- Těsto vyválíme na tenký plát, vložíme na plech vyložený pečicím papírem a na těsto rozprostřeme cibuli. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Asi po 10 minutách pečení posypeme cibuli nastrouhaným sýrem.
- Upečený koláč nakrájíme na řezy. Pokrm podáváme teplý i studený.