Bádenské řezy s cibulí

Ingredience


Cibule 1000 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 20 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka polohrubá 500 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mouku se lžičkou soli, vyhloubíme důlek, nalijeme do něj vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí a cukr. Promícháme s trochou mouky a necháme přikryté 20 minut stát. Potom přilijeme olej a vypracujeme těsto, které necháme kynout 40 minut.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a podusíme v rozehřátém másle 12 minut. Podle chuti opepříme.
  3. Těsto vyválíme na tenký plát, vložíme na plech vyložený pečicím papírem a na těsto rozprostřeme cibuli. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Asi po 10 minutách pečení posypeme cibuli nastrouhaným sýrem.
  4. Upečený koláč nakrájíme na řezy. Pokrm podáváme teplý i studený.