Rajčata zapečená s česnekem a sýrem
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Česnek |
3 stroužek |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
900 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gouda 45% |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá rajčata nakrájíme na osminky. Omytou bazalku najemno nasekáme a část lístků ponecháme na ozdobu. Bazalku smícháme s prolisovaným česnekem.
- Plochou zapékací mísu vymažeme lžící olivového oleje. Navrstvíme do ní část rajčatových plátků, mírně osolíme a opepříme, posypeme částí bazalky s česnekem a trochou nastrouhaného sýru. Postup opakujeme do spotřebování všech přísad. Vrchní vrstvu tvoří nastrouhaný sýr.
- Pokrm zakapeme olejem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Před podáváním posypeme zbylými lístky bazalky.