Jahodový mramorový chlebíček

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Jahody zahradní 300 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 250 g
Mouka polohrubá 400 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jahody očistíme, omyjeme a rozmixujeme.
  2. Změklé máslo utřeme do krému a postupně přidáváme cukr. Vmícháme žloutky a dobře ušleháme, zamícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  3. Jahodové pyré opatrně zamícháme do těsta, aby vzniklo mramorování. Těstem naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou chlebíčkovou formu a moučník pečeme 60 minut ve středně vyhřáté troubě.
  4. Upečený chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout. Podáváme posypaný moučkovým cukrem.