Jahodový mramorový chlebíček
Ingredience
Cukr krupice |
250 g |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Jahody zahradní |
300 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka polohrubá |
400 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Jahody očistíme, omyjeme a rozmixujeme.
- Změklé máslo utřeme do krému a postupně přidáváme cukr. Vmícháme žloutky a dobře ušleháme, zamícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Jahodové pyré opatrně zamícháme do těsta, aby vzniklo mramorování. Těstem naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou chlebíčkovou formu a moučník pečeme 60 minut ve středně vyhřáté troubě.
- Upečený chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout. Podáváme posypaný moučkovým cukrem.