Zeleninový salát z grilu

Zeleninový salát z grilu - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb toastový 8 krajíc
Cuketa 4 ks
Jogurt bílý 4 polévková lžíce
Lilek 2 ks
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 4 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 500 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukety a lilky nakrájíme podélně na tenké plátky. Rajčata lehce nařízneme a na cedníku polijeme vroucí vodou, poté stáhneme slupky. Nasekáme na drobné kousky a i se šťávou odložíme do misky. Papriky opláchneme, podélně rozřízneme a zbavíme jadérek.
  2. Cuketu, lilky a papriky potřeme olejem a cca 10minut opékáme na grilu dozlatova. Vyjmeme a v míse skládáme na sebe, zakapáváme olejem, solíme a pepříme. Zeleninu rozdělíme na talíře.
  3. Rajčatovou dužinu dochátíme solí a pepřem a promícháme s olejem. Poté jí přelijeme opečenou zeleninu. Pokrm podáváme teplý, s kopečkem jogurtu, plátky česneku a nasucho opečeným bílým chlebem.