Zeleninový salát z grilu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb toastový |
8 krajíc |
Cuketa |
4 ks |
Jogurt bílý |
4 polévková lžíce |
Lilek |
2 ks |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cukety a lilky nakrájíme podélně na tenké plátky. Rajčata lehce nařízneme a na cedníku polijeme vroucí vodou, poté stáhneme slupky. Nasekáme na drobné kousky a i se šťávou odložíme do misky. Papriky opláchneme, podélně rozřízneme a zbavíme jadérek.
- Cuketu, lilky a papriky potřeme olejem a cca 10minut opékáme na grilu dozlatova. Vyjmeme a v míse skládáme na sebe, zakapáváme olejem, solíme a pepříme. Zeleninu rozdělíme na talíře.
- Rajčatovou dužinu dochátíme solí a pepřem a promícháme s olejem. Poté jí přelijeme opečenou zeleninu. Pokrm podáváme teplý, s kopečkem jogurtu, plátky česneku a nasucho opečeným bílým chlebem.